Van Werkdruk naar Vitaliteit

Neem zelf de regie: wordt uw werkstress de baas en hervindt u uw balans met mindfulness.

Vitaal en in balans ?

Werkdruk, spanning en stress zijn onderdeel van ons dagelijks werk geworden en maken vaak het werk ook juist leuk, uitdagend en belangrijk. Alleen, de stress moet niet te lang aanhouden en ook niet teveel worden. Het is ook belangrijk weer te kunnen ontspannen, tot rust te komen en te relativeren.

Alles gaat om de balans. En het valt niet mee om in deze tijd van overmaat aan prikkels, keuzes en werkzaamheden thuis en op het werk ´in balans´ en ´vitaal´ te blijven. Soms kunt u daar best een steuntje in de rug bij gebruiken.

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor mensen in organisaties, die zich herkennen in één of meer van de volgende punten, bijvoorbeeld medewerkers en leidinggevenden:

  • die nogal eens neigen naar een té perfectionistische inslag;
  • die niet zo lekker in hun vel lijken te zitten, moe zijn of wat futloos of prikkelbaar overkomen;
  • die meer plezier (terug) willen in hun werk;
  • die meer ‘rust in het hoofd’ wensen en openstaan te ervaren hoe mindfulness hierbij helpt;
  • steeds meer last krijgen van de werkdruk;
  • of, die het moeilijk vinden om met de combinatie van werken en de taken thuis om te gaan;
  • die zorgzaam zijn voor anderen en te weinig voor zichzelf;
  • die betrokken zijn en als valkuil hebben om te veel te geven, (te) hard te werken en te lang door te gaan.  

Doel cursus

De cursus ‘Van Werkdruk naar Vitaliteit’ leert u tijdig te reageren op spanningssignalen. U herkent waar bij u gezonde spanning omslaat in ongezonde stress. Door oefeningen uit de mindfulness leert u om meer in het ´nu´ te zijn. Verder worden handvatten aangeboden om rust in uw hoofd te krijgen en om met minder tijd en met meer effect en plezier te werken.

Ook leert u hoe u gezonde keuzes kunt maken en gewenste veranderingen echt kunt volhouden. Hiermee hervindt u uw zelfsturend vermogen en ontstaat er weer creativiteit. Kortom, u wordt geholpen om uw balans (weer) onder controle te krijgen en uw gevoel van vitaliteit en plezier in werk en leven te verhogen.